'پروین هدایتی' شامگاه دوشنبه در حاشیه نشست جنبش بیداری اسلامی كه با حضور سازمانهای مردم نهاد زنان و خانواده استان گلستان در فرمانداری گرگان برگزار شد، گفت: مهمترین شیوه بهرهگیری از مشاركت فعال و همه جانبه مردم در روند توسعه، سازمانهای غیردولتی هستند كه به عنوان بخش سوم در كنار بخش خصوصی و دولت در اداره جامعه نقش ایفا میكنند.
وی ظهور سازمانهای مردم نهاد در جامعه را نتیجه وجود و تشكیل سرمایه اجتماعی دانست و تصریح كرد: سازمانهای مردم نهاد هم چنین سبب ارتقای سرمایه اجتماعی نیز خواهند شد.
معاون توسعه مشاركتهای مركز امور زنان نهاد ریاست جمهوری متذكر شد: سمنها(سازمان های مردم نهاد)، زمینهساز مشاركت مردم در امور اجتماعی و بستر تحققِ توسعه انسانی در جامعهاند.
هدایتی افزود: توسعه انسانی زمانی به منصه ظهور میرسد كه انسانها نه تنها از فرصت، موقعیت و امكان برابر برای بروز قابلیتها و استعدادهای خود بهرهمند باشند، بلكه شرایط مناسبی برای بهكارگیری افراد شایسته نیز فراهم باشد.
وی دستیابی به یك سامانه مطلوب اجتماعی را در گرو ساز و كاری هدفمند و متعامل میان دولت، سازمانهای مردم نهاد و بخش خصوصی عنوان كرد و بیان داشت: آن چه شكلگیری این ساز و كار نیاز دارد، سرمایه اجتماعی است كه از سه مؤلفه اعتماد اجتماعی، انسجام اجتماعی و حضور فعالانه اجتماعی، تشكیل میشود.
معاون توسعه مشاركتهای مركز امور زنان نهاد ریاست جمهوری تاكید كرد: بدون وجود اعتماد، انسجام و مشاركت اجتماعی، مفهومی به نام سرمایه اجتماعی جلوه بیرونی ندارد و به تبع آن، سازمان مردم نهاد كه متكی بر سرمایه اجتماعی است، به منصه ظهور نمیرسد و یكی از اركان جامعه نیز شكل نمیگیرد.
هدایتی در پایان گفت: اندیشههای راهبردی در سطح كلان كشور با ابتكار عمل رهبر معظم انقلاب برنامهریزی شد و از سال 88 برگزاری چنین جلساتی رنگ عملیاتی به خود گرفت و تاكنون 20 نشست راهبردی در همین راستا با معظمله گذاشته شده است.
602/508